Terese Mörtvik

Nytt år och nya chanser
Vi skriver 2015, det är den första vardagen på det nya året. En klämdag för många, men ändå. Det är en bra dag att städa ur garderoben, damma av gamla ambitioner, och ta nya tag om livet. Du behöver inga nyårslöften för att ta sundare beslut i tillvaron, eller för att våga ta steget utanför din bekvämlighetszon, eller något annat. Det räcker med små steg, eller kan vara jättestora kliv, det viktigaste är att du känner efter vad det är som fattas i ditt liv, eller vad du skulle vilja ha mer eller mindre av, och försöker göra det till verklighet.
 
Varje dag är en ny chans att ta nya beslut, följa nya vägar, men det går inte att komma ifrån att januari kan ge en extra skjuts på vägen. Förra året var förra året, igår var igår, idag, i år, har du chansen att börja satsa på dig själv, bli mer generös, börja teckna, börja dansa, ja, vad du än vill företa dig, efter dina förutsättningar. Och du, dina försutsättningar sträcker sig ofta mycket längre än vad du kan tro. Förlamade människor gör TV-program, uteliggare blir musikartister, handikappade personer bestiger berg. Du kan du med, vad du vill.
 
Stort eller smått, utmanande eller utvilande, oavsett vad du vill och behöver så finns möjligheterna där runtom dig, allt du behöver göra är att välja den andra stigen och gå där du inte tidigare gått.
 
God fortsättning!