Terese Mörtvik

Snälla rösta rätt, rösta rött (eller grönt)
 
Läs det här. Läs om Annica som blivit utförsäkrad trots att hon har en så allvarlig sjukdom att hon kanske aldrig kan jobba mer. Om du fortfarande tycker att Alliansen och deras så kallade arbetarpolitik borde vinna valet hoppas jag innerligt att du också blir riktigt sjuk inom en snar framtid. Då kan du också sedan bli utförsäkrad och lämnad att kräla till toaletten där du kan torka munnen med de jävla extra hundralappar Alliansen har lagt i din plåbok. Till bekostnad av sådana som Annica.

Och du - över 30 000 till kommer utförsäkras om Alliansen får som de vill.

Jag ville inte låta så här arg när jag började skriva det här inlägget, men jag är helt enkelt förbannad. Jag är utled på det själviska, kalla, egoistiska Sverige där man klättrar på andras brutna ryggar för att nå toppen.

Och den mänskliga Alliansen som bryr sig om att alla ska ha kärlek på jobbet och råd med Tacos på fredag? Ja de behöver lite extra tid på sig för att öva in den rätta medkännande tonen och det retoriskt riktiga svaret.

Imorgon, söndag är det valdag. Sista chansen att försäkra oss om ett mänskligare Sverige, på riktigt. Jag vet att Alliansen har haft en bra kampanj. Jag fattar att deras budskap är lätta att ta till sig. Jag vet så väl hur det är att vilja blunda för verkligheten, att inte vilja se, att bara tänka bort. Men det går inte att blunda bort valets konsekvenser.

Jag vet, du vill ha mer pengar i plånboken. Du förtjänar det som jobbar så hårt!

Men hur många är du redo att se lidandes utanför restaurangfönstret när du blåser din extra hundralapp på en subventionerad middag ute? Vad kommer du säga till dina far- eller morföräldrar när de inte får den vård de förtjänar efter alla årtionden som arbetande medborgare? Hur värdefulla känns dina futtiga kronor när du betraktar din vän som helt plötsligt blir sjuk och ändå måste ut och söka jobb fastän han eller hon knappt kan röra på sig utan smärta?

Sluta blunda för verkligheten och se Alliansens politik för vad den alltid har varit - omänsklig och förlegad. Det nya moderaterna? Det existerar inte, det är en reklamploj, en lek med ord.

Rösta rätt på söndag, rösta rött. Eller i alla fall grönt.

Har du redan röstat?
Ingen panik, du kan fortfarande ändra dig.
Gå till din vallokal på söndag.
(Vet du inte vilken vallokal du tillhör?
Då kan du ringa 020-825 825.)
Visa upp din legitimation och rösta om.
Det är din rätt.