Terese Mörtvik

Först dödar vi alla kvinnoförtryckare
 
I Indien gråter mödrar och systrar och döttrar och kvinnor i allmänhet. Två flickor har hittats hängda, efter att ha fått utstå gruppvåldtäkter. Jag orkar inte gråta. Inte för flickorna i Indien. Inte för de hundratals afrikanska flickorna som kidnappades för att användas som fruar och sexslavar av religiösa fundamentalister. Jag orkar inte.
 
Jag vill bara hata. Jag vill mörda de jävlarna, allihop - varenda sexistisk, sexgalen, överreligiös. överspännig pojke, man, gubbe som någonsin har utsatt en människa för sexuellt tvång, sexuellt våld, eller för all del starkt chauvinistiska förolämpningar och förtryck. Jag vill att de ska dö.
 
Det får man inte säga, men det skiter jag i. Världen skulle vara bättre om de dog, så enkelt är det. Glöm advokaterna, först dödar vi alla jävla kvinnoförtryckare.
 
Näha, inte det. Nå, men då kör vi vidare med vårt eget race då. Ju fler kvinnor som står upp för sig själva och sin rätt, desto bättre för alla kvinnor överallt. Bättre för alla män också. Även om alla inte har fattat det än.
 
Men för att fylla detta inlägg med lite analys också så är det rätt så enkelt att se varför det sexuella våldet har blossat upp så kollossalt i Indien och Afrika - det är för att kvinnorna där har börjat organisera sig. De startar egna företag, tjänar pengar, sitter med i styrelser och regeringar. Givetvis är detta sjukt provocerande för den som fortfarande lever kvar i gamla tiders förtryckarkultur. Det var så mycket lättare för de här männen när kvinnor inte hade något annat val än att bli deras fruar, konkubiner, hushållerskor.
 
Nu måste de börja ta hand om sig själva och uppföra sig som folk om de vill ha en kvinna i sitt liv. De måste vara beredda på att inte alltid bestämma, att inte alltid komma i första rum, att inte automatiskt alltid vara det viktigaste i var kvinnas liv. Förstå vad skrämmande det måste vara för de små liven. Hur ska de klara sig?
 
Vi behöver kanske inte ens ta livet av dem? Tids nog kanske de dör av svält eller drunkar i sin egen skit när ingen är där och skördar deras åkrar, lagar deras mat och torkar deras arslen.
 
Sörj för kvinnohatarna. De hatar sig själva till döds.
 
Länkar