Terese Mörtvik

A Party of One
Foto: New Look
 
Den här svart-vita klänningen från New Look, i stl UK24 (52), passar både på jobbet och för en lugn hemmakväll. Den svarta överdelen är lätt glansig, men stadig och kjolen känns quiltad utan att vara klumpig. Det går såklart att ha på sig den ute på middag också, men kvällens fest är jag, Ben&Jerry's Half Baked och veckans missade tv-avsnitt.
 
Var förbi syrran efter jobbet och kikade på hennes brudklänning och skor. Klänningen är en söt 60-talskreation i spets, vadlång och precis i hennes stil. Blir nästan lite nostalgisk till Lotta-böckerna när jag tänker på den - syrran är så himla lik Lottas storasyster Malin på något sätt.
 
Agerade moster i ungefär en timme, sen var det dags att leverera lite kläder från syrran till mamma. Mamma skulle på fest och givetvis hade hon inget att ta på sig. Vi måste verkligen shoppa i London; några festklänningar ska man faktiskt ha i garderoben. även som mormor. Men just nu råder lugnet och mina ögon blinkar sömndrucket och undrar om man kan gå och lägga sig innan halv tio en fredagskväll.
 
Tror bestämt det behövs lite mer glass.
 
Vi ses! Parta för mig också!
Yoga och en stund utan tankar
 
 Fotat en sommardag i Göteborgs Botaniska Trädgård
 
Tisdagar är yoga-dagar. Då har jag på mig bekväma kläder, äter sallad till middag och tränar yoga på kvällen. Min yoga-stil är Ashtanga Vinyasa, en aktiv och dynamisk yoga med många solhälsningar. Lise som håller i passen är gammal elitidrottare och förstår det där med att behöva släppa tankarna efter en krävande dag. Jag drar mig alltsomoftast för att gå dit när jag är trött, stressad och helst bara vill krypa ned under täcket och ta godnatt, men jag är alltid tacksam mot mig själv när jag orkar pallra mig iväg ändå.
 
När tog du semester från dina tankar senast och unnade dig själv att bara vara en stund?
 
Namaste
 
 
Bästa sången från Frozen

När Let It Go spelas flyr Elsa upp i bergen och släpper lös sin magi för första gången sedan barndomen. Idina Menzel sjunger i filemen.
 

På soundtracket till Frozen finns också pop-versionen av sången med, som då sjungs av av Demi Lovato.
 
Disney's senaste animerade film Frozen är typiskt Disney - vacker, naiv, sorglig, glad och med härlig musik! Let It Go är min favoritsång från filmen. Egentligen lite för poppig, men det är normalt vad jag tycker om all originalmusik i Disneyfilemena - brukar tycka bättre om de svenska versionerna med mer klassiskt skolade röster och toner. Men känslan i sången är så himla fin ändå och tillsammans med den underbara animeringen blir den helt fantastisk. Slutklämmen: "The cold never bothered me anyway" är trotsig, underbar och passar väldigt fint just denna iskalla vinter.