Terese Mörtvik

Halvproduktiv dag
 
Att lägga latex (fog) i hörn och mot lister etc är sjukt jobbigt, bara så ni vet.
 
Man behöver:
Starka händer
Tåliga knän
Stort tålamod
och Mycket bra teknik
 
Med andra ord är det inte riktigt något som jag är skapt för att göra. Klädkammaren är ungefär halvvägs klar gällande just det momentet. Det är inte rakt. Det är inte jämnt. Men det ska målas över, så jag kallar det ett gott hantverke för dagen i alla fall.
 
Nej, det har inte tagit hela dagen såklart, jag har jobbat också. Och jag kan se er himla med ögonen där på andra sida cyberrymden. Sluta med det. Jag har i alla fall inte suttit hela dagen vid datorn. Här gör vi framsteg minsann.
 
För övrigt har jag insett att jag lyckats med konststycket att köpa för stora skor. Måste vara och införskaffa någon sorts hälgrepp att klistra fast i dem så jag inte tappar dem varannan meter när jag går. Det får vi göra en dag när det inte regnar.
 
Puss!
 
Blå drömmar
Dags att sova nu. Och drömma om havet och sommaren.
 
Mitt hem är en byggarbetsplats
 
Efter gårdagens resa känner jag mig ganska mör idag. Har packat upp mina två resväskor, varit en sväng och handlat, bytt sängkläder och satt in en laddning tvätt, mycket mer har det inte blivit. Imorgon blir det nog att ta itu med klädkammaren igen. Nu är det latex som gäller, i alla hörn och såklart till golvlisten.
 
Jag nämnde ju att det fortfarande är byggarbetsplats kring mig. I förmiddags höll jag på att stuka foten när jag gick ut genom porten och marken inte var där den brukade. Lite sug i magen, kan man säga. De har rivit bort asfalten och ska sätta ny sådan, eller plattor eller vad det nu ska bli. Måste komma ihåg detta imorgon så det inte sker en olycka. Undrar lite hur de ska lösa det med att faktiskt lägga nytt underlag. Finns ingen bakdörr till farstun direkt, men de löser det säkert på någon vänster.
 
De renoveringsansvariga tror för övrigt inte på femdagarsvecka. Idag har byggmänniskorna jobbat hela dagen igen. Den har klankats och vandrats utanför mina fönster så det står härliga till, men av en positiv anledning - byggställningen utanför ska bort. De har plockat ner nästan hela nu så i veckan kan jag äntligen putsa fönstren!
 
På tal om att handla så var jag så klok (!) att jag bara hade med mig ett par skor ner, ett par med klack, som jag sällan använder. Det är alltså dessa skor jag nu får gå omkring i tills jag tar mig till stan, köper tunnstrumpor, och börjar gå in mina nya skor. Mycket smart. Verkligen. Men, mina lår får bra träning, min hållning blir lite bättre, och mina trampdynor får vänja sig vid lite smärta innan sommarens klackar ska fram. 
 
Ha en skön lördagkväll! Nu ska jag kolla film. :)