Terese Mörtvik

We're Not Singing Anymore
Min gamla gitarr i Göteborg
 
Dagen efter kvällen före stiger jag upp 07:05. Kom hem efter två. Något hängig idag alltså. Frukosten bestod av Ben&Jerry's Half Baked och överblivna Sourcream&Cheese chips. Igår sjöng vi så mycket så halsen känns som sandpapper idag, smärtsamt sandpapper. Tror vår käre gitarrist har ganska ont i fingararna med.
 
Sen så vill jag bara säga att ni som tror det är svårt att ta sig hem på kvällen i storstaden skulle bara veta hur det är att vänta 45 minuter ute på en taxi, i minusgrader och en decimeter snö, utan att veta när och om någon bil kommer dyka upp. Det går nämligen inte att beställa taxi i Kiruna, man måste gå till en uppsamlingsplats och vänta. Ingen busskur eller nåt, bara en stolpe, och vissheten om att de få taxibilar som kör förmodligen blir haffade innan de kommer fram, trots att de bara ska plocka upp folk vid stolpen.
 
Å andra sidan så hade jag hunnit börja gå en bit iväg från väntplatsen innan en bil äntligen, äntligen, äntligen dök upp. Tacka gudarna för det. När jag kom hem var fötterna så kalla så mina tår hade blivit röda. Håll tummaran för att vi undviker förkylning?
 
Godmorgon världen!
Idag tar vi det lugnt.
 
Foto - Anywhere but Winter
ISO 100 22mm f/16 4,0s
 
Det här är bästa tiden, tycker kirunaborna - snö, sol, kyla, is, snö. Skoter, skidor, snowboard, mer skoter och pulka. Bilden ovan är mer i min smak. Skotska kusten på sommaren - varken snö, is eller skotrar. Blir det inte varmt snart?
Illustration - Teatime for the Soul
Vector illustration av en tekopp, gjord i Illustrator
 
I eftermiddag träffade jag DA på café och dryftade lite filosofi, politik, boendehystri och allmänt jox. Behövde verkligen ta några timmar och bara snacka lite, med någon som liksom hängt med i några år. Skönt. Tog chevrésallad, rabarberté och mintchoklad-cheescake och bara kände lugnet.
 
DA hade varit och shoppat. Och jag kom direkt från jobbet och hade inga påsar alls med mig, men däremot en ny kjol på mig. Älskade onlinebutiker - vad skulle en stackars plus-size-tjej göra utan er?
 
PS. Tycker personligen jag lyckades ganska bra med den där tépåsen i koppen ovan...