Terese Mörtvik

Fika + releaseparty + DIY
 
Lunchade på stan med Rebecca igår, som man inte träffat på hur länge som helst. Mycket trevligt. Vi pratade om livet, skrivandet, och lite allt möjligt, över en suverän Filé Mignon på Bryggeriet i Göteborg. Rebecca har en superbra blogg för er som är intresserade av att publicera era bokmanus och noveller i framtiden. Vi vandrade vidare genom stan, möjligen med några shoppingstop på vägen, där jag kan ha råkat inhandla lite smink och en tröja, och kanske en bok också slank med från Science Fictionbokhandeln, av bara farten alltså. Landade sedan på nyrenoverade kaféet Kopps, vid Domkyrkan, där vi plockade upp laptops och anteckningsböcker för att vara lite produktiva.
 
 
På tal om att bli publicerad författare - kvällen fortsatte på Kopps (som för övrigt är ett riktigt mysigt ställe) med releaseparty för novellantologin Över en höstfika. Här ser ni två av författarna - Fanny Lundgren och Susanna Björnberg - stolt uppvisandes den nya boken, sådär alldeles spontant och ledigt och inte alls regisserat av mig på något sätt. Köpte såklart både den nya boken och den tidigare publicerade Över en fika. Tillfället till ära installerade jag till och med Swish på mobilen (det hade inte något att göra med att jag var för bekväm för att gå till närmaste automat och hämta ut kontanter, inte alls).
 
 
På Kopps fick vi också bland annat sällskap av den alltid lika kreativa Angelica, som för övrigt är årets ML för NaNoWriMo i Göteborg. Hon håller på att virka en messengerväska med Zelda-tema, där Link från original-Zelda spelar huvudrollen. Kommer ihåg hur mycket man älskade de gamla Zelda-spelen på Nintendo. Verkligen supergullig väska. Angelica kan ni följa på Instagram om ni vill. Hon har varit i Japan så det finns kanske någon bild därifrån också om ni har tur.
 
English translation/summary
Yesterday was a busy day with lunch with Rebecca, shopping, a release party for an anthology book (Susanna had a story in it), and just general coziness with some writing buddies at the local café. Isn't the Zelda knitted bag to die for? Angelica is super talented.
 
 
 
Grönska och kort skärpedjup
När jag var i Botaniska senast passade jag på att leka lite med mitt fasta 50 mm objektiv och kort skärpedjup - både objektivet och fotosättet får för lite kärlek av mig nuförtiden.
 
Last time in the Botanical Gardens, I played around a bit with my fixed 50 mm lens and short focal length - both the lens and the photo manner get too little love from me nowadays.
 
 
Free Wallpaper: Pirate's Cove
 
Fann en gammal, bortglömd skatt när jag googlade mig själv (som man ju bör göra ibland). Det här är en skrivbordsbakgrund som jag skickade in till SmashingMagazine en gång. Av någon anledning finns den inte med i listan när man kollar på sajten (vet att de hade problem med att innehåll inte dök upp som det skulle där när det begav sig), men allsmäktiga Google är bästa skattletaren och hittade igen den, med presentation och allt, via någon hemlig väg...
 
Tycker du om pirater, skattjakter, äventyr och ond bråd död, med lite Disney-känsla så gå gärna och ladda ned denna wallpaper. Finns i en många olika storlekar och med eller utan kalender (för November).
 
Found some buried treasure whilst googling myself. This is an old wallpaper I made for SmashingMagazine. You can still get it in a bunch of sizes for download.