Terese Mörtvik

Allvarligt talat, vad i helvete!
 
Hade sett fram emot hur länge som helst att kunna söka en av de nybyggda lägenheterna i mitt område. Äntligen, äntligen var det dags. Loggade in på sidan, letade fram lägenheten jag hade sett ut... och FICK INTE SÖKA DEN. Arrgh! Och varför? Jo, för att jag var dum nog att hyra ut lägenheten under en tid till en ung och ännu dummare tjej, som fick en störningsanmälan på sig. Allt en andrahandshyresgäst gör reflekterar på dig, inte på dem, vilket betyder att det i hyresbolagets ögon är jag som har fått en störningsanmälan på mig.
 
Det, mina vänner, innebär att jag inte kan söka någon ny lägenhet förrän tidigast i slutet av december. Då är det nästan inflyttningsdags i de SISTA nya lägenheterna i mitt kvarter, som jag sett fram emot att få söka i tre. års. tid. Och jag KAN INTE SÖKA DEM. Det är på riktigt så man vill gråta, men att gråta över hur livet behandlar en har aldrig gjort mig något gott. Istället blir jag förbannad, och jag kommer fortsätta vara förbannad ett tag till. Sedan ska jag fortsätta rusta upp min halv-renoverade, nuvarande lägenhet och göra det absolut bästa jag kan av den.
 
Men, ett varningens ord till dig som går i tankar på att hyra ut din lägenhet: Gör inte som jag gjorde, ta inte ditt beslut baserat på någon snyfthistoria om det ena eller andra. Hyr ut lägenheten till någon som verkar enormt skötsam, har ordnad ekonomi, och inte kommer ställa till med problem för dig för att den är ung och dum. Tro mig, goda gärningar betalar sig inte - livet är inte beskaffat på det viset.